Berichten

Berichten uit augustus, 2016 weergeven

De 10 leer- en onderwijstrends van 2017 (presentatie)

Altijd leuk, dat filosoferen over trends. Even goed kijken naar de ontwikkelingen en nagaan wat mensen echt bezighoudt. Vervolgens punt voor punt uitdiepen en verpakken in mooie plaatjes met wat rake kreten. Dan er nog even een toekomstig jaartal aan hangen en klaar is Klara. En voordat je het weet, noemen ze je een trendwatcher.

Uiteraard is dat maar schijn. Als de persoon in kwestie gedegen te werk gaat, geldt het less is more principe, waarbij heel veel tijd zit in het finetunen van de boodschap. Een trendwatcher is namelijk geen fantaserende toekomstvoorspeller. De doelstelling is niet om vooruit te blikken op hoe alles eruit gaat zien, maar om te benoemen en te interpreteren wat gaande is en waar dat toe gaat leiden. En daarmee de juiste discussies aanwakkeren. Daar ligt de maatschappelijke relevantie van het hele verhaal.
Ieder vakgebied heeft zo zijn eigen trends, vaak gecommuniceerd in de vorm van een volgorde of selectie van een aantal ontwikkelingen. Ook binnen onderwijs wor…Berichten uit deze site zoeken op onderwerp of datum?

Wilt u berichten zoeken op onderwerp of op datum, klik dan op de onderstaande mogelijkheden. Uiteraard kunt u bij het zoeken op trefwoord ook gebruik maken van het zoekvenster rechtsboven op de startpagina van deze site.

Onderwerpen

Meer weergeven