Terugblik feedbacksessie Momento - Reinders Oisterwijk (event)

Dank aan de bezoekers van mijn verhaal over de leermiddelen van de 21e eeuw. In opdracht van Uitgeverij Zwijsen mocht ik aan de hand van vier belangrijke topics vooruitblikken op de ontwikkelingen die de leermiddelen van morgen zullen gaan bepalen. Het betreft de onderwerpen resultaatgericht leren, persoonlijk leren, eigenaarschap en digitaal gemak.

Ik kan er heel enthousiast van worden, want we zijn op dit moment live getuige van een metamorfose die zich aan het voltrekken is in leermiddelenland. De invloed van de digitalisering is daarbij nauwelijks te overschatten, al moeten we er wel voor zorgen dat de nieuwe mogelijkheden het leren verbeteren, maar tegelijkertijd ook digitaal gemak gaan brengen. Gezien de werkdruk die veel leerkrachten ervaren moet ICT ook hier wat in te betekenen hebben.

Ik heb beloofd om de presentatie te delen. Dat doe ik bij deze.

 

Verder hebben we ook het onlangs verschenen rapport van de Onderwijsraad 'Doordacht digitaal' geraakt. U vindt het complete rapport achter de link.

Ook heb ik verwezen naar een tweetal tijdschriftartikelen over uitdagend leren in de 21e eeuw en over de matrix persoonlijk leren. Via de links bereikt u direct een digitale versie van de artikelen.

Rest mij nog om u nogmaals te bedanken. Ik heb er weer van genoten. Ik hoop u ook. Weet me te vinden als u me nodig hebt.

Jos Cöp.