Woorden maken het verschil. Hoe goed woordenschatonderwijs leidt tot meer (school)succes. (online lezing Nationale Dyslexieconferentie)

Een aantal maanden geleden stond de Nationale Dyslexieconferentie in Ede op het programma. Door alle Coronamaatregelen destijds is deze verplaatst naar het najaar en omgezet naar een online event. Alle sprekers, waaronder ikzelf, hebben hun bijdrage op laten nemen en deze zijn vanaf 30 september voor alle deelnemers aan de conferentie een maand lang beschikbaar. Meer informatie over het (online) bijwonen van het event vindt u hier: https://www.nationaledyslexieconferentie.nl.


Mijn bijdrage gaat over de ontwikkelingen op het gebied van woordenschatonderwijs. Met veel aandacht voor de samenhang tussen de kwaliteit van het leesonderwijs en de sterkte van de woordenschatdidactiek. Steeds meer scholen ontdekken dat er op dat vlak nog heel veel te winnen is. De prestentatie die ik gebruikt heb voor mijn lezing vindt u hieronder.


Voor de video-opname verwijs ik gedurende de looptijd van het event naar Lexima, de organisator van de conferentie: https://www.nationaledyslexieconferentie.nl.

Mocht ik u kunnen helpen bij het verbeteren van het taallees- en woordenschatonderwijs, weet me dan te vinden. Meer informatie over het aanbod vindt u hier: https://www.leertijd.nl/p/aanbod_17.html.

Met vriendelijke groet,

Jos Cöp.