Digitale toolkit innovatie van het leesonderwijs

Goed kunnen lezen is de ruggengraat van goed onderwijs en voorwaardelijk voor een succesvolle schoolloopbaan en het goed kunnen functioneren in de samenleving. Het belang van goed leesonderwijs kan daarom nooit overschat worden.

Nogal wat scholen buigen zich over de mogelijkheden om hun leesonderwijs een krachtige impuls te geven. Soms doordat de leesresultaten te wensen overlaten, maar nog vaker vanuit de gedrevenheid om leerlingen het beste te bieden wat mogelijk is.

Het innoveren van het leesonderwijs vraagt om een breed overzicht over de leesontwikkelingen, aanpakken en leermiddelen, verpakt in een uitgebalanceerd innovatietraject. Mede door de digitalisering zijn er vele nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Er zijn daarom nogal wat keuzes te maken. Het belangrijkste hierbij is dat er sprake is van een planmatige aanpak met als doel (nog) betere leesresultaten en meer leesplezier. Om u te helpen bij het opzetten van een gestructureerd verbeteringsproces, hebben wij een digitale toolkit gemaakt. Deze bestaat uit een breed scala aan artikelen, instrumenten, hulpmiddelen, presentaties, films en blogberichten.

U vindt de toolkit hieronder. We hopen dat deze u gaat helpen bij het bepalen van uw koers en het neerzetten van het effectieve en aansprekende leesonderwijs dat uw leerlingen verdienen. Mochten wij u daarbij kunnen helpen, weet ons dan te vinden.

Gemaakt met Padlet

Door hier te klikken, opent u de toolkit in een nieuw venster.