Jos Cöp

Drs. Jos Cöp is onderwijskundige,  schoolleider, adviseur en spreker. Eerder was hij leerkracht basisonderwijs, ict-adviseur en leermiddelenontwikkelaar.

Jos houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met onderwijskwaliteit en de verbetering van het lees- en taalonderwijs. Vanuit verschillende rollen is hij inmiddels betrokken geweest bij meer dan 350 verbetertrajecten op zeer verschillende scholen. Daarbij weet hij de nieuwste wetenschappelijke inzichten direct te koppelen aan de onderwijspraktijk die hij als schoolleider als geen ander kent.

Jos verzorgt per jaar vele verbetertrajecten, presentaties, masterclasses, workshops, dialoogsessies en scholingsmomenten over een breed scala aan onderwijskundige onderwerpen. Hij laat daarbij keer op keer zien dat de enorme, vaak onnodige, complexiteit binnen ons onderwijssysteem leidt tot grote risico's voor de onderwijskwaliteit. Om vervolgens aan te tonen dat het focussen op wat echt werkt en het wegfilteren van zoveel mogelijk 'ruis' snel tot betere resultaten en tot meer werkplezier kan leiden. Enkele voorbeelden van gegeven presentaties vindt u hier.

Jos publiceert regelmatig in vooraanstaande onderwijsbladen en op websites. In de sociale media vindt u hem ondermeer op Linkedin, waar hij nieuwe ontwikkelingen graag met u deelt.

Samenwerken
Wilt u samenwerken met Jos? Hij is op de volgende manieren te bereiken:
  • e-mail: joscop@leertijd.nl
  • telefoon: 06-31914789