Jos Cöp

Drs. Jos Cöp (1966) is onderwijskundige, spreker, (interim) schoolleider, adviseur en hoorcoach. Eerder was hij leerkracht basisonderwijs, schoolbegeleider, ict-adviseur en leermiddelenontwikkelaar.

Ervaring
Hij houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met onderwijskwaliteit en de verbetering van het taal-, lees- en woordenschatonderwijs. 

Daarnaast houdt hij zich ook al geruime tijd intensief bezig met de begeleiding van onderwijsgevenden met een gehoorprobleem. Het doel van deze trajecten is om deze mensen, ondanks hun mindere gehoor, zo optimaal mogelijk te laten functioneren binnen hun onderwijskundige werksituatie.

Vanuit verschillende rollen is Jos betrokken geweest bij meer dan 300 verbetertrajecten op zeer verschillende scholen. Staat u voor een interessante uitdaging binnen uw school of bestuur, dan is hij u graag van dienst.

Presentaties en meer
Jos verzorgt per jaar tientallen presentaties, masterclasses, workshops, dialoogsessies en scholingsmomenten. In de meeste gevallen vanuit titels zoals:
  • Wat werkt echt als het gaat om leren en onderwijzen in de 21e eeuw?
  • Hoe verbeteren we snel onze leeropbrengsten?
  • Hoe wordt onze school toekomstgericht en toekomstbestendig?
  • Hoe kan (woord)kennis het verschil maken tussen slagen of falen?
  • Waarom is lezen een wereldvreemd vakgebied geworden? En hoe veranderen we dat?
  • Waarom maken taal en lezen het verschil?
  • Hoe kan het gebruik van technologie leiden tot beter leren?
Hij laat daarbij keer op keer zien dat de enorme, vaak onnodige, complexiteit binnen ons onderwijssysteem leidt tot grote risico's voor de onderwijskwaliteit. Om vervolgens aan te tonen dat het focussen op wat echt werkt en het wegfilteren van zoveel mogelijk 'ruis' snel tot betere resultaten en tot meer werkplezier kan leiden.

Voorbeelden van gegeven presentaties vindt u hier.

In het verlengde van de presentaties, kan Jos Cöp (of een collega uit het Leertijd.nl-netwerk) u van dienst zijn bij het uitvoeren van een breed scala aan vervolgactiviteiten.

Meer lezen en bekijken
Jos publiceert regelmatig in vooraanstaande onderwijsbladen en op websites. In de sociale media vindt u hem ondermeer op Linkedin en Twitter. Verder is hij actief met een eigen blog en een wekelijkse nieuwsselectie, waarin hij nieuwe ontwikkelingen graag met u deelt.

Samenwerken
Wilt u samenwerken met Jos? Hij is op de volgende manieren te bereiken:
  • e-mail: joscop@leertijd.nl;
  • telefoon: 06-31914789.