Digitale toolkit innovatie van het taalonderwijs

Veel schoolteams zijn op zoek naar de leermiddelen die passen bij de innovatieslag die ze willen maken binnen hun taalonderwijs. In het papieren tijdperk was dit een vrij overzichtelijk proces, waarbij het kiezen van een nieuwe methode en deze vervolgens goed implementeren het grootste gedeelte van de inspanning was.

In een tijdperk waarin de digitalisering steeds meer invloed heeft op het leren en het onderwijzen, is dit proces behoorlijk aan het veranderen. De vragen naar effectieve werkwijzen en het vinden van de materialen die deze ondersteunen, zijn complexer geworden. Dat maakt het uitdagender, maar ook lastiger. Goede methoden ontwikkelen zich door richting multimediale platforms met een groot aantal met elkaar 'pratende' componenten. Componenten die lang niet altijd meer van één maker of uitgever komen. En dat is een verheugend feit, want er is alle reden om te denken dat samenwerking gaat leiden tot beter passende oplossingen.

Daar waar het aantal mogelijke keuzes toeneemt, ontstaat ook altijd een vorm van keuzestress. Een reden te meer om samen te werken aan een beter overzicht van de mogelijkheden. Om die reden hebben wij een toolkit gemaakt die gericht is op de innovatie van het taalonderwijs. Deze bestaat uit een breed scala aan artikelen, instrumenten, presentaties, films en blogberichten.

U vindt de toolkit hieronder. We hopen dat deze u gaat helpen bij het bepalen van uw koers en het neerzetten van het effectieve en ook aansprekende taalonderwijs dat uw leerlingen verdienen. Mochten wij u daarbij kunnen helpen, weet ons dan te vinden.

Gemaakt met Padlet

Door hier te klikken, opent u de toolkit in een nieuw venster.