Workshop Digitale leerkansen - IJsselgroep Apeldoorn

Dank aan alle aanwezigen bij de workshop. Hieronder, zoals beloofd, een aantal zaken. Om te beginnen de presentatie:Dan nog wat andere zaken die aan de orde geweest zijn:

De link naar het artikel over leren in 2020, waarin het schoolpaneel verder uitgelegd wordt.

De link naar de discussiefilm 'Vier keer persoonlijk leren', waarin op een prikkelende manier de begrippen differentiëren, individualiseren en personaliseren met elkaar verbonden worden.

De link naar de discussiefilm 'ICT in het onderwijs: wat werkt en wat niet?', met aandacht voor het onderscheid tussen pedagogisch, didactisch en organisatorisch ICT-gebruik.

De film over de werking van een digitale leerkrachtassistent van Taal in beeld 2, die de leerkracht in verregaande mate kan ontzorgen en het onderwijs persoonlijker kan maken zonder het groepsgevoel los te laten.

Een aantal films over het programma Werkuur (o.a. bij Taal in beeld 2), waarmee niet uitgevers maar scholen heel eenvoudig hun eigen gepersonaliseerde (e)books kunnen maken.

Voel u vrij om het bovenstaande te hergebruiken ten behoeve van uw eigen werkzaamheden. Een bronvermelding met een link naar mijn website stel ik erg op prijs. Weet me verder te vinden als u ons nodig heeft.