Het schoolreisje van de toekomst

Op hardwaregebied staan ons de komende tijd in ieder geval een aantal stevige innovaties te wachten. Eén daarvan is afgeleid van de bril. Met name Google is ver op weg en om die reden heet het nieuwe stukje hardware voor veel mensen de Google Glass.

Kortweg gaat het in dit project om het benutten van de mogelijkheden van de meest geavanceerde smartphones, maar dan verbonden met het verschijnsel bril. Het glas van de bril wordt eigenlijk het scherm. De pootjes krijgen een functie in de bediening, al zal spraakherkenning hierbij ook een belangrijke rol gaan innemen. Verder is er natuurlijk de camera als derde oog. Het onderstaande filmpje geeft een goed beeld van een aantal mogelijkheden.



Natuurlijk stellen wij ons meteen de vraag wat dit kan gaan betekenen voor leren en onderwijs. Op het moment dat de multimediale bril de klaslokalen heeft bereikt, zijn er natuurlijk allerlei interessante toepassingen te bedenken. Op een later moment hierover meer. Maar één ding is duidelijk. De schoolreisjes zullen nooit meer hetzelfde zijn. Andrew van den Heuvel laat het zien in de onderstaande video.