Aanbod 2

Visietraject persoonlijk leren en digitale leermiddelen

Het gebruik van digitale leermiddelen biedt vele mogelijkheden om het leren persoonlijker en effectiever te maken. Maar de overgang naar meer digitaal werken is zeker geen gemakkelijke, want alles hangt met alles samen. Het gaat om kwaliteit van leren, schoolconcepten, teamambities, leerlingdevices, digitale oefenplatforms, dashboards, netwerken en nog veel meer. Soms is het moeilijk om daarbij door de bomen het bos nog te zien. En dat is juist heel belangrijk, want het gaat ook om een moment dat erg bepalend is voor de schoolontwikkeling, voor het leren van de toekomst en voor investeringen die gedaan moeten worden.

Leertijd.nl helpt u graag bij ontwikkel-, advies- en implementatieprojecten gericht op meer persoonlijk leren en gebruik van digitale leermiddelen.


Implementatietraject uitdagend leren voor meerbegaafden

Uitdagend leren is een project waarin een zelfsturende onderwijsaanpak wordt uitgewerkt. Deze heeft een onderzoekende en ontwerpende invalshoek, maakt veel gebruik van ICT en sluit nauw aan bij 21e eeuwse digitale didactieken. Leertijd.nl helpt u graag bij ontwikkel-, advies- en implementatieprojecten gericht op leren en uitdaging.

Ga naar de speciale site >>


Effectiever woordenschatonderwijs met de woordencirkel

Woordenschatonderwijs is sterk in ontwikkeling. Wetenschappers laten zien dat het belangrijker is dan ooit. Verder zien we de urgentie ook toenemen doordat veel scholen te maken hebben gekregen met de instroom van kinderen die gevlucht zijn uit hun vaderland. Daar komt nog bij dat de digitalisering een breed scala aan nieuwe mogelijkheden biedt die bij verantwoord didactisch gebruik het leren van woorden effectiever, gemakkelijker en leuker maken.

Leertijd.nl heeft een nieuwe aanpak ontworpen die de Woordencirkel heet. Dit is een aanpak waarin woordenschatonderwijs schoolbreed aangepakt wordt en persoonlijk en digitaal werken een vanzelfsprekend onderdeel van het leren van nieuwe woorden zijn geworden.


Leertijd.nl helpt u graag bij ontwikkel-, advies- en implementatieprojecten gericht op vernieuwing van het woordenschatonderwijs.

Tien keer beter: inspirerende verhalen over beter leren in de 21e eeuw

Tien keer beter is een project waarin tien belangrijke verbetermogelijkheden ten aanzien van onderwijs en leren zijn uitgewerkt. Dit is gebeurd in de vorm van  een uitwerking van tien leerkansen in multimediale online presentaties. Deze zijn geschikt voor individueel gebruik, maar kunnen ook dienen als aanleiding voor of onderdeel van een keynote, workshop of masterclass.


Berichten zoeken op onderwerp of datum:

Onderwerpen

Meer weergeven