Groeipad leren met ICT (edugraphic)

Het gebruik van ICT bij het leren is inmiddels net zo gewoon geworden als het feit dat op de meeste boterhammen boter zit. In een effectieve leeromgeving zijn digitale hulpmiddelen namelijk niet meer weg te denken. Toch blijft het nog steeds zoeken naar de best passende manier om technologie het leren en onderwijzen de laten ondersteunen.

Veel scholen zijn los van elkaar aan het uitvogelen hoe ze het gebruik van digitale technologie een goede plek kunnen geven binnen hun onderwijsaanbod. Soms is het zelf uitvinden van het wiel een zinnige bezigheid, maar er zijn ook momenten dat het meeliften op verworven inzichten van collegascholen kan zorgen voor een besparing in de vorm van tijd en energie.

Natuurlijk zijn niet alle scholen hetzelfde, maar het is toch opvallend om te zien hoe verschillende scholen hun ambities vaak verpakken in een gelijksoortig groeipad. Hieronder vindt u een veelgebruikt voorbeeld in de vorm van een infographic. Wellicht dat het u kan helpen om de ambities die u hebt als schoolteam verder te te expliciteren en uit te bouwen. Als de onderstaande afbeelding u daarbij helpt, hebben wij onze doelstelling bereikt.